Een Blik op de Rijke Europese Miljardairs

Europa heeft altijd al bekend gestaan om zijn rijke geschiedenis, prachtige cultuur en invloedrijke persoonlijkheden. Maar wat dacht je van de financiële invloed die sommige Europeanen hebben op wereldniveau? In deze blog nemen we een diepgaande blik op de rijkste Europese miljardairs.

Bernard Arnault

We beginnen meteen met de man van wie we de naam al noemden: Bernard Arnault. Hij staat momenteel bekend als de rijkste Europeaan en de op twee na rijkste persoon ter wereld. Arnault is de voorzitter en CEO van LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, een van ’s werelds grootste luxeconglomeraten. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan $150 miljard, dankzij zijn controle over merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Sephora.

Amancio Ortega

Amancio Ortega is een Spaanse ondernemer en de oprichter van Inditex, het moederbedrijf van modegigant Zara. Met een vermogen van meer dan $85 miljard staat hij op de tweede plaats in onze lijst. Ortega’s zakelijk inzicht en visie hebben van hem een van de meest invloedrijke personen in de modewereld gemaakt.

François Pinault

François Pinault, een andere Franse tycoon in de luxesector, volgt Arnault op de hielen. Hij is de eigenaar van Kering, een multinational met merken als Gucci, Yves Saint Laurent en Balenciaga. Met een vermogen van ongeveer $80 miljard draagt Pinault bij aan de schittering van de Europese zakelijke elite.

Lakshmi Mittal

Lakshmi Mittal, een in India geboren Britse staalmagnaat, staat op de vijfde plaats. Hij is de CEO van ArcelorMittal, ’s werelds grootste staalbedrijf, en zijn vermogen wordt geschat op ongeveer $70 miljard. Mittal’s succesverhaal is een inspiratie voor ondernemers wereldwijd.

Francoise Bettencourt Meyers

Francoise Bettencourt Meyers, de kleindochter van de oprichter van cosmeticagigant L’Oréal, Liliane Bettencourt, staat op de zevende plaats in onze lijst. Met een vermogen van ongeveer $70 miljard is ze een van de meest invloedrijke vrouwen in de zakenwereld.

Theo Albrecht Jr. en Familie

Theo Albrecht Jr. en zijn familie, eigenaren van de Duitse supermarktketen Aldi Nord, bezetten de achtste plaats. Hun vermogen wordt geschat op meer dan $65 miljard, en Aldi Nord blijft een van de grootste discountketens ter wereld.

Dieter Schwarz

Dieter Schwarz, de oprichter van de Duitse supermarktketen Lidl en eigenaar van de Schwarz Gruppe, staat op de negende plaats. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan $50 miljard, en Lidl blijft wereldwijd uitbreiden.

Beate Heister & Karl Albrecht Jr.

Als laatste in onze lijst wordt ingenomen door Beate Heister en Karl Albrecht Jr., de kinderen van Karl Albrecht Sr., de oprichter van de Duitse supermarktketen Aldi Süd. Hun vermogen wordt geschat op meer dan $50 miljard, en Aldi Süd is een van de grootste concurrenten van Aldi Nord.

Laatste artikelen in: Geld