Een luxe douche: drie tips

Douchen. We doen het allemaal bijna dagelijks. De meeste mensen staan er niet zo bij stil en doen het even gehaast in de ochtend, vlak voor ze naar hun werk gaan. Maar douchen kan ook een geweldige ontspannende ervaring zijn. Na een lange, zware dag is het heerlijk om onder de warme douche te stappen en even alle stress van je af te spoelen. Het warme water ontspant je spieren en je komt weer even helemaal tot jezelf. Wil jij jouw douche-ervaring naar een hoger plan tillen, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel helpen wij jou een eindje op weg met drie tips voor een heerlijk ontspannen douche.

Een douchedeur

De eerste stap die je moet zetten wanneer je meer high end wilt douchen is dat je afscheid moet nemen van je douchegordijn en dit moet vervangen met een douchedeur. Douchegordijnen zien er niet uit, ze houden helemaal niet zo heel veel water tegen, ze gaan ontzettend snel schimmelen en moeten daardoor constant vervangen worden. Bovendien hebben sommige douchegordijnen de neiging om aan je lijf te blijven plakken tijdens het douchen. Niet heel ontspannend. Een douchedeur ziet er een stuk luxer uit en voorkomt ook nog eens een waterballet op je badkamervloer. Direct een echte upgrade van jouw douche!

Een regendouche

Een regendouche kop aan het plafond van jouw douchecabine is misschien wel de meest ontspannende manier van douchen. De druppels van een regendouche zijn fijner en gelijkmatiger verdeeld over de douchestraal, waardoor je de warmte (of juist de koelte) van de douche veel intenser ervaart. Echt een ontspannende ervaring dus. Daarnaast ziet een regendouchekop er ook ontzettend luxueus en stijlvol uit!

Flink uitpakken

Als jij een regendouche nog niet ontspannen genoeg vindt, kun je nog groter uitpakken. Bij verschillende badkamerwinkels kun je zelf, met behulp van een specialist, een high-end douchecabine samenstellen. Alles is mogelijk! Een regendouche, een massagestraal in de rug, een ingebouwd boxje voor muziek, de mogelijkheid tot een stoombad en eventueel een bankje waar je tijdens jouw momentje voor jezelf even lekker op kan gaan zitten. Moderne high-end douches kun je tegenwoordig zelfs aan een appje op je telefoon koppelen. Daar kun je onder andere de muziek, het licht en de hard- of zachtheid van de douchestralen regelen. Decadent? Misschien een beetje, maar hey, waarom zou je jezelf niet eens lekker mogen verwennen?

Laatste artikelen in: Huis & Tuin