Mohamed Ihattaren: vriendin, salaris, vermogen en meer

person in blue nike soccer shoes and black pants

De Nederlands-Marokkaanse middenvelder begon zijn voetbalcarrière bij PSV. Vervolgens maakte Mohamed Ihattaren zijn debuut voor Ajax tegen PSV. Hij was de lieveling van velen en dat hij talent had voor voetbal, was bij iedereen al snel duidelijk. Tegenwoordig kampt de voetballer met veel schandalen en struikelingen. Maar wie is de 21 jarige voetballer precies en hoe verliep zijn carrière tot nu toe? De jonge voetballer kwam de afgelopen tijd vaak in het nieuws, maar wat is er precies gebeurd tussen hem en zijn vriendin? Wil je hier meer over weten, lees dan snel verder.

PSV

Ihattaren begon zijn voetbalcarrière bij PSV, waar hij in 2010 opgenomen werd in de jeugdopleiding. In 2019 was hij deel van het elftal, waarbij hij gelijk de oefenwedstrijd won tegen Club Brugge met 2-1. In deze wedstrijd maakte hij zijn debuut toen hij in het veld werd geroepen als vervanger. Opvolgend werd hij in hetzelfde jaar gevraagd bij de wedstrijdselectie van PSV. Zijn eerste wedstrijd was tegen FC Emmen in de Eredivisie. Op dit moment was hij nog maar zestien jaar oud. Vanaf jonge leeftijd was zijn talent al duidelijk, wat hem ook de op drie na jongste debutant maakt binnen het eerste van PSV ooit. Ook voor Van Bommel bleef zijn talent niet onopgemerkt, toen Ihattaren in 2019 door hem definitief overgeheveld werd naar de selectie van PSV. Sindsdien is Ihattaren bekend als aanvallende middenvelder. In een wedstrijd tegen Heracles Almelo maakte hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Nog geen vijf dagen later scoorde hij voor het eerst in de Europa League. Dit vond allemaal plaats in 2019. In het seizoen 2019/2020 werd hij PSV’s basisspeler in de hoofdmacht. Echter werd zijn positie betwijfeld in de eerste helft van seizoen 2020/2021. De nieuwe trainer, genaamd Roer Schmidt, vond zijn positie als basisspeler nog niet zo vanzelfsprekend. In 2021 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor PSV en nam vervolgens afscheid van de club waar hij als voetballer begon.

Juventus

Na het afscheid van PSV, tekende Ihattaren een contract bij Juventus voor maar liefst vier jaar. Al snel hierna werd hij verhuurd aan Sampdoria voor maar liefst twee miljoen euro. Echter vloog hij vanuit Italië halverwege het jaar terug naar Nederland, omdat zijn moeder ziek was. Dit verhaal vertelde Morten Thorsby in Voetbal International. Andere geruchten gingen dat hij teruggevlogen was voor een recent familiedrama, waar justitie ook bij betrokken was. De absentie van deze topvoetballer kwam onverwachts om de hoek kijken voor de club uit Genua. Ze konden geen contact krijgen met de middenvelder, wat ze nog nooit eerder hadden meegemaakt. Sinds hij teruggevlogen is naar Nederland, is hij ook niet meer teruggekeerd naar Sampdoria. Ihattaren daarentegen beweert dat de club nauwelijks naar hem omkeek. 

Ziektebed

Sinds Ihattaren terug vloog naar Nederland, gaan de geruchten dat hij financieel wellicht zijn zaken niet op orde heeft. Mensen in zijn directe omgeving zijn daarom ook bezorgd om hem, omdat zijn spaargeld er snel doorheen gaat. Door de ziekte van zijn moeder was hij teruggevlogen naar Nederland en daarna was hij vaak te vinden bij zijn vriendin in Tilburg. Twee jaar daarvoor ging Ihattaren ook door een zware periode door ziekte van zijn ouder. De vader van de aanvallende middenvelder was namelijk overleden. Gedurende deze periode reed hij elke dag weer op en neer naar het ziekenhuis waar zijn vader lag. Dit gebeurde ook in de late uurtjes, waardoor de 17-jarige voetballer destijds niet alleen een volle agenda had, maar ook druk in zijn hoofd was. Het verlies van zijn vader kwam hard aan en moest hij tegelijkertijd combineren met verplichtingen als basisspeler van PSV. Op zo’n jonge leeftijd had dat veel impact, maar gelukkig hielpen zijn broers hem erdoorheen. Zij keken elke wedstrijd mee en steunden hem vanaf het begin. Wist je dat hij als eerbetoon de naam van zijn vader op zijn linker voetbalschoen staat? Ook de naam van zijn moeder heeft een plekje gekregen op de rechter voetbalschoen. Dit heeft een symbolische betekenis, omdat de linksbenige middenvelder de kracht vanuit zijn linkerbeen nodig heeft om een doelpunt te maken. Hij vertelde in een interview dat hij waarschijnlijk het verlies van zijn vader nooit echt zal verwerken. 

Ajax

In 2022 werd Ihattaren overgenomen door Ajax van bijna een jaar nadat de club ook had overwogen om de speler wellicht te kopen voor twee miljoen euro. Hiervoor had hij gewerkt aan zijn fitheid, waarna hij zijn debuut maakte begin april voor Jong Ajax. Later in april maakte hij zijn debuut in het eerste van Ajax in de finale van de KNVB-beker tegen PSV, de club waar hij ooit begon. In het seizoen 2022/2023 was Ihattaren vaak afwezig, maar de reden hiervan was nooit duidelijk geworden. Zelfs de begeleiding van Gerald Vanenburg had niet het gewenste effect. Dit zorgde ervoor dat hij niet ingeschreven werd voor de Champions League. Toen het huurcontract afliep, keerde Ihattaren weer terug bij Juventus.

Vermogen

Maar wat verdient deze beruchte voetballer precies? De middenvelder die destijds begon bij PSV heeft een geschat vermogen van maar liefst twee miljoen. Dat is zo gek nog niet voor een voetballer van 21 jaar. Zo had hij ook ruim een villa in Tilburg gekocht voor ruim een miljoen euro, wat hij twee en een halve maand later verkocht voor drie ton meer. Hij kocht deze villa in Tilburg om dichter bij zijn vriendin te zijn, aangezien zij ook in deze stad woont. Deze zogenoemde ‘moderne villa’ in Tilburg heeft vier slaapkamers tot z’n beschikking en omvat maar liefst 1444 vierkante meters aan grond. Ook had het toptalent eerder een auto ter waarde van 198.899 euro gekocht, namelijk een Audi RS6. Hij hoefde zich niet te vervelen met deze auto, omdat de auto in staat was om van 0 naar 100 op te trekken in maar liefst 3,7 seconden.

Criminaliteit

Rondom de auto’s die de beruchte voetballer in beschikking had, gaan ook wat schandalen rond. Eind vorig jaar werd de auto van Ihattaren in vlammen opgedaan. Daarnaast zou één van de leden van de mocro maffia in zijn auto naar het Marengo-proces gereden, volgens John van den Heuvel. Deze auto was ter beschikking gesteld door Ajax. Leden van de mocro maffia reden in deze auto naar het Marengo-proces in Amsterdam Osdorp, waarnaar de auto uiteindelijk in brand was gevlogen. Dat familieleden van Ihattaren zich in criminaliteit verkeerden, is ook al langer bekend bij de politie.

Vriendin

Vorig jaar was Ihattaren ook nog gearresteerd voor het mishandelen van zijn vriendin. Ondanks dat hij weer snel op vrije voeten was, blijft hij nog steeds de verdachte. Zondagavond was ze op eigen houtje naar de politie toe gegaan om aangifte te doen. Na de aangifte viel de politie een dag later zijn huis in Vleuten binnen. Vervolgens is zijn huis ook aanvullend doorzocht. Het is echter onduidelijk of zijn vriendin, Yasmine Driouch, hierna de aangifte weer had teruggetrokken. Maar dat er een conflict plaatsvond binnen deze relatie, is vrijwel zeker. Vanaf een jonge leeftijd is Ihattaren al samen met zijn vriendin, model en influencer Yasmine Driouch. De relatie was een paar maanden voor deze arrestatie tijdelijk gepauzeerd. Echter, was dit voor korte duur en zijn ze inmiddels zelfs getrouwd. De voetballer moet nu voor de rechter verschijnen met betrekking tot de mishandeling van zijn vrouw.

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke