Beste beoordeelde radiator ventilator – onze nummer 1 van 2023
Wij hebben gekeken naar verschillende radiator ventilatoren en zijn tot de conclusie gekomen dat de SpeedComfort radiator ventilator als beste uit de test komt. Hij is compact en maakt weinig geluid. Daarnaast gaat het hier om een groot bedrijf, mocht er dus wat mis zijn, dan wordt het snel opgelost. De reviews zijn zeer goed en daarom staat hij bij ons boven aan in de lijst.
Introductie
We zijn de afgelopen jaren flink bezig met het duurzaam krijgen van onze woning. Dit doen we door zonnepanelen te plaatsen, door minder water te gebruiken en door te letten op onze stookkosten. Dat laatste is altijd een lastig punt omdat je hoe dan ook je huis wil verwarmen. Je kan je woning goed isoleren, maar vervolgens moet je nog steeds de radiatoren aan hebben staan om het warm te krijgen.
Een radiator ventilator gaat helpen om jouw woning sneller warm te krijgen en hiermee tot wel 22% aan stookkosten te besparen. Een mini ventilator, met twee tot 5 molentjes verstop je achter je radiatoren. Deze ventilator kan je aansluiten op het stroomnet. Vervolgens zet je hem aan en blaast hij warme lucht door jouw woning. Dit is een ontzettend efficiënte manier om je kamer sneller warm te krijgen. Een radiator ventilator moet je zeker in huis halen wanneer jij een goede energiebesparende oplossing in huis wil halen.
Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede radiator ventilator
Voor welke kamer grootte
Hiermee bedoelen we dat het goed is om te kijken naar de grootte van jouw kamer. Een radiator ventilator is vak gemaakt voor een bepaalde ruimte. Wanneer je kamer kleiner is dan kan het zijn dat de radiator ventilator minder efficiënt werkt. Vaak kan je dit ook zien aan de hoeveelheid ventilatoren op één systeem.
Zuinigheid
Je wil natuurlijk in de eerste plaats energie besparen. Wanneer je radiator ventilator dan veel energie verbruikt is dat niet heel gunstig. Dus het is goed om te kijken naar het Wattage dat de radiator ventilator gebruikt voordat je hem aanschaft.
Geluidsniveau
Hoeveel geluid maakt een radiator ventilator? Je wil besparen op energie, maar wanneer je radiator ventilator enorm veel geluid maakt, dan is dat ook niet echt prettig. Daarom is het goed om te kijken hoe stil de radiator ventilator is. Dit kan je vooral doen door te kijken naar productreviews van andere gebruikers.
Verschillende functies
Sommige radiator ventilatoren hebben verschillende functies. Zo kan je ze harder of zachter zetten in de luchtstroom. Hierdoor kan je hem aanpassen aan jouw behoeftes. Wil je dat de kamer snel volledig is opgewarmd, dan zet je hem harder. Wanneer je dit niet wil, dan kan je hem zachter zetten. Ook hebben sommige radiator ventilatoren timers, deze kan je bijvoorbeeld instellen op de tijden dat je thuis bent.
Beoordelingen van klanten
Het is net als bij veel andere producten goed om te kijken naar de beoordelingen van andere gebruikers. Zo weten zij beter dan wie dan ook hoe zo’n radiator ventilator in de praktijk werkt. Er zijn veel verschillende in dezelfde prijsklasse, een beoordeling kan daarom de doorslaggevende factor zijn.
5 beste producten
#1 SpeedComfort radiator ventilator
Waar je ook kijkt, de SpeedComfort radiator ventilator, wordt als beste getest en beoordeeld door gebruikers. Dit heeft te maken met een aantal factoren waar ze bij SpeedComfort goed aan hebben gewerkt. Zo kan je de radiator ventilatoren gemakkelijk met elkaar verbinden. Dit doe je door aparte kabels die je kan bijbestellen. Deze kan je krijgen in verschillende lengtes en zijn heel gemakkelijk met elkaar te koppelen. Hierdoor nemen ze niet meerdere stopcontacten in gebruik, maar kan je één kamer volledig voorzien van radiator ventilatoren en daarvoor heb je maar één stopcontact nodig. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verbruik. Want uitgerekend is dat wanneer jij gemiddelde energiekosten betaald, de SpeedComfort maar 0,32 cent per jaar gebruikt. Dit is per drie ventilatoren.
Er zit daarnaast een goed veiligheidssysteem op de SpeedComfort. Wanneer je geen gebruik maakt van de radiator ventilator, dan zal hij ook geen stroom gebruiken. Ze garanderen daarnaast een fabriekstermijn van 10 jaar. Dit betekent dat wanneer een radiator ventilator kapot gaat jij hem gewoon tot 10 jaar lang kan terugsturen.
Het aansluiten bij de SpeedComfort radiator ventilator is ideaal. Zo doe je dit met het grootste gemak door de magneten die je kan vastklikken. Hierdoor heb je geen verdere aansluitingen nodig. Ook worden ze voor convector radiatoren geleverd met pootjes. Zo kan je ze aan de onderzijde bevestigen. Hierdoor zijn ze gelijk geschikt voor alle verschillende soorten radiatoren. Wat weer een extra pluspunt is voor de SpeedComfort! Je hoort het geluid van de ventilator nauwelijks en dat is toch wel prettig wanneer je lekker in de woonkamer zit een boek te lezen.
Over de radiator ventilator van SpeedComfort zijn er maar weinig klachten. De klacht die voorbijkomt zijn vooral kleine dingen. Zo is iemand niet tevreden over de stekkertjes waarmee je verschillende radiator ventilatoren met elkaar kan verbinden. Ze zouden gemakkelijk losschieten wanneer je bijvoorbeeld aan het stofzuigen bent. De andere klachten gaan vooral over de prijs. Zo zijn er doe-het-zelfers die aangeven dat je het gemakkelijk zelf zou kunnen maken. De prijs vinden ze vaak gewoon wat te hoog voor dit systeem.
#2 Heatbooster radiator ventilator
Op onze nummer twee staat de radiator ventilator van Heatbooster. Dit is een super zuinige en geruisloze radiator ventilator. Je kan hem krijgen in verschillende sets. Zo kan je kiezen voor een set van 3 verschillende radiator ventilatoren, maar ook kan je er gewoon één halen. Heb je een grote ruimte met veel verschillende radiator ventilatoren, dan kan je ze gemakkelijk met een kabeltje aan elkaar koppelen. Iedere kabel is een meter lang waardoor je de meeste afstanden gemakkelijk kan overbruggen. Lukt dit niet, dan helpen ze je bij Heatbooster graag verder om een kabel te krijgen die lang genoeg is.
Bij Heatbooster geven ze aan dat je tegen de 50 cent per jaar betaald aan een draaiende ventilator. Wanneer je dus 5 tot 10 hebt hangen in je woning kost dat nog geen 5 euro. Daarbij warmt je huis wel sneller op, waardoor je minder hard hoeft te stoken. De stookkosten zullen dus flink afnemen en die zijn vaak hoger dan de kosten voor stroomgebruik. Het zal dus behoorlijk schelen in kosten wanneer jij voor een radiator ventilator gaat.
Wat een ander groot voordeel is aan de Heatbooster radiator ventilator, het kost je nauwelijks moeite. Er zitten twee verschillende aansluitingen aan. Je kan hem ophangen aan je radiator, maar ook met een magneet vastklikken. Daarnaast hoef je hem nooit aan of uit te zetten. Bij een Heatbooster krijg jij een slimme thermostaat. Wanneer de verwarming uitstaat, dan zal hij automatisch ook uitschakelen. Wanneer hij aanstaat dan zal ze de radiator ventilator weer aanslaan.
Wij kijken bij onze beoordeling ook altijd naar de beoordeling van gebruikers. Zo geeft iemand aan toch een broomtoon te horen na de aansluiting. Vaak heeft dit in eerste instantie met de aansluiting te maken. Het is goed om altijd de gebruiksaanwijzingen te volgend voordat je hem gaat aansluiten. Een ander struikelblok is toch wel de prijs. Het is dan ook de verwachting dat in de komende jaren de prijs flink zal afnemen waardoor een radiator ventilator voor iedereen betaalbaar wordt.
#3 Eco Heatwave radiator ventilator
De Eco Heatwave radiator ventilator krijgt een 5 sterren beoordeling. Maar toch hebben wij hem niet om de eerste plaats staan. Dit omdat er nog maar weinig beoordelingen door gebruikers te zien zijn. Maar het belooft veel goeds, en daarom staat hij toch in onze top 5 op de derde plek. Dit is een betaalbaar systeem met allerlei handige bijproducten waardoor hij ook in onze rang weer verder stijgt. Bij deze radiator ventilator krijg je namelijk verschillende koppelstukjes, maar je krijgt ook radiatorfolie die je achter de radiatoren kan plakken waardoor je nog weer extra warmte binnenshuis kan houden. Vooral bij oudere woningen is het probleem vaak dat veel warmte verloren gaat door de muren. Met radiatorfolie kan je dit voorkomen. Het is daarom ontzettend fijn dat je bij dit product dat erbij ontvangt.
Deze radiator ventilator werkt ontzettend snel en goed. Zo heb je binnen 10 minuten een ruimte met 3 verschillende radiatoren al volledige op de juiste warmte. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op het gebruik aan gas. Want zonder radiator ventilator zou dit zo’n 20 minuten duren. Het is net als veel van de andere radiator ventilatoren een plug en play systeem. Dit betekent dat hij gemakkelijk in te pluggen is en ze zijn allemaal met elkaar te koppelen. Je hebt daarnaast geen gedoe met het aan- en uitzetten. Want hij schakelt door een meegeleverde thermostaat automatisch aan en uit.
Deze radiator ventilator is geschikt voor de meeste radiatoren. Wanneer hij niet geschikt is, dan ontvang je gewoon je geld terug. Ze werken bij Eco Heatwave namelijk met een 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden, of vind je dat het product te veel geluid maakt? Dan kan je hem gewoon weer inleveren en zelfs kosteloos retourneren. Je kan daarnaast kiezen voor een pakket van 1 radiator ventilator tot maar liefst 5. Natuurlijk loopt de prijs dan wel iets op. Wij vinden dit een zeer goede keuze en daarom hebben wij hem opgenomen in onze lijst.
#4 Cleanheat radiator ventilator
Wij hebben op nummer vier één die veel lijkt op de andere radiator ventilatoren in deze lijst. Maar toch is er een verschil. Deze Cleanheat radiator ventilator werkt namelijk met een smartsensor. Hier kan je alle ventilatoren op aansluiten. Vanuit hier worden de radiator ventilatoren aangestuurd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er extra vermogen nodig is om de warmte op pijl te krijgen. De smartsensor zal dan alle ventilatoren aansturen om op het juiste vermogen te blazen. Dit is iets wat er bij de andere ventilatoren vaak niet inbegrepen zat. Dit werkten vaak met een thermostaat en niet met een verschil in standen.
Deze radiator ventilator is geschikt voor onder alle radiatoren. Zo kan je hem met een makkelijk systeem vastklemmen onder op de radiator of met een magneet vastkoppelen. Je kan op twee manieren de radiator ventilator aansluiten. Aan de bovenzijde of aan de onderzijde van de radiator. Dit is afhankelijk van hoe de airflow in jouw woning is. Wanneer er veel koude lucht van onder komt, dan kan dit een ontzettend goede manier zijn.
Het ontwerp is stil gemaakt en verbruikt op jaarbasis maar 1 kWh, dit is dus volledig te verwaarlozen in vergelijking met andere apparaten die hetzelfde doen. Daarnaast heb je voor weinig geld een lekker warm huis. Neem je nog een aantal extra maatregelen dan gaat jouw energieprijs flink omlaag.
Iets dat veel mensen vergeten bij het aansluiten van hun radiator ventilator is dat ze hun radiator goed moeten schoonmaken. Je ziet daarom dat de warmte soms niet goed verdeeld waardoor gebruikers ontevreden zijn. Maar dit komt in veel gevallen omdat er nog veel stof en viezigheid in jouw radiator verstopt zit. Met een spinnen rag kan je dit ar allemaal uithalen. Doe dit vooral voordat je hem aansluit.
#5 ClimateBooster radiator ventilator
Deze ClimateBooster is nog niet zo veel beoordeeld, maar desondanks krijgt hij van ons wel een plekje in de lijst. Dit heeft vooral te maken met het gemakkelijke design. Met gebruik van simpele clips kan je hem binnen de kortste keren monteren aan jouw radiator. Bij ClimateBooster geloven ze erin dat we binnen een aantal jaar allemaal over zullen stappen op duurzame energiebronnen. Of het nu een warmtepomp is of een zonneboiler. Maar in bepaalde huishoudens zal dit niet kunnen. Dan heb je het bijvoorbeeld over de oudere woningen die vroeger zijn ontworpen en heirdoor niet aan bepaalde standaarden kunnen voldoen. Dan is de ClimateBooster radiator ventilator de ultieme oplossing.
Zo ga je tot wel 20% minder gas verbruiken. Dit is op basis van een onderzoek gedaan door de Universiteit Twente. Ook kan je hem dus gemakkelijk plaatsen met de meegebrachte clips. Het geluid van de ClimateBooster is nauwelijks te horen. Zo produceert hij maar 24 dB. In 2019 won de ClimateBooster de Jan Terlouw prijs voor innovatieve producten.
Wij kunnen begrijpen als je misschien denkt, maar kost dit dan niet nog extra energie? Dat klopt, maar het draaien van de rotoren kost maar 4 watt op vol vermogen. Hierdoor weegt het zeker wel op tegen de kosten die je maakt aan gas. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, dan is het al helemaal geen probleem dat je kleine radiator ventilatoren hebt aangesloten. Deze zullen zich uiteindelijk zeker weer uitbetalen. Door de kleine hoeveelheid aan beoordelingen staat hij maar op plek 5, maar wij verwachten dat hij de komende jaren flink zal gaan stijgen.
Conclusie
De radiator ventilatoren die wij in onze top 5 hebben gezet lijken erg veel op elkaar. Het gaat vooral om het vermogen en de duurzaamheid van een radiator ventilator. Het is dus erg goed om hiernaar te kijken voordat je hem koopt. De kwaliteit moet je natuurlijk ervaren, maar door te kijken naar reviews en gebruikservaringen kan je vaak al ontdekken of je een goede radiator ventilator in huis haalt. Voor de rest zit er een klein verschil in de kracht van iedere radiator ventilator. Ook dit is goed om te weten. Vooral in de grote van de kamer zal dit een wereld van verschil gaan maken.
Een radiator ventilator is een elektrische ventilator die je kan aansluiten op het stroomnet. Door koude lucht aan te trekken, zorgt hij ervoor dat dit warme lucht wordt. Dit komt doordat de koude stroom over de warme radiator wordt geblazen. Hierdoor krijg je sneller een warme lucht in de kamer en bespaar je op gas en stookkosten.
Het grote voordeel van een radiator ventilator is dat je minder hoeft te stoken om hetzelfde resultaat te bereiken. Het zorgt dus voor een betere warmte verdeling in de kamer. Maar ook de opwarming zal sneller gaan. Al met al zal het dus zorgen voor minder kosten, wat een groot voordeel is met stijgende energieprijzen.
Een radiator ventilator verbruikt natuurlijk elektriciteit, maar ze hebben een radiator ventilator zo zuinig mogelijk gemaakt. Er zijn verschillende radiator ventilatoren op de markt, het is goed om te kijken naar één met een goed energielabel. Dit zorgt ervoor dat de stookkosten die je gebruikt wel opwegen tegen de kosten aan energie.
Een radiator ventilator is ervoor gemaakt om weinig geluid te maken. Je hoort ze dus niet wanneer je gewoon in de kamer zit. Maar wanneer je met je oor bij de radiator gaat hangen, dan zal je waarschijnlijk wel een lichte brommende toon horen.
Vaak zit er een gebruiksaanwijzing bij de radiator ventilator. Maar het monteren van een radiator ventilator is heel makkelijk en kan iedereen doen. Je monteert de ventilator aan de onder- of bovenkant van de radiator. Dit doe je met behulp van clips of magneten. Volg je de gebruiksaanwijzing dan kan er maar weinig misgaan bij de aansluiting.
Ja, een radiator ventilator is in de meeste gevallen universeel. Dit betekent dat je ze kan aansluiten op verschillende radiatoren. Van een paneelradiator tot een gietijzeren radiator. Maar ook zelfs op convectorradiatoren kan je hem aansluiten. Het is wel altijd goed om te kijken naar de omschrijving en specificaties van de radiator ventilator voordat je hem aanschaft.