Amsterdam in een dag: een perfecte route voor beginners

Op het moment dat je een keer in Amsterdam bent geweest, heb je vast en zeker altijd het gevoel dat je terug blijft komen. Iedere wijk van de stad is weer totaal anders en er valt daardoor enorm veel te ontdekken. Bezoek je de stad in een dag en krijg je graag als eerste een globaal beeld van de stad? Dan zijn er verschillende soorten activiteiten die je kunt ondernemen. We hebben een paar erg leuke tips voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Je verkent de stad snel en op een leuke manier vanaf het water

Tijdens een bezoek aan de stad valt het geluid van de rinkelende fietsers en de trams je waarschijnlijk als eerste op. En loop je verder door naar de grachtengordel? Dan zie je dat de grachten rijkelijk zijn gevuld met rondvaartboten. En dat is ook helemaal niet zo vreemd, als het aan ons ligt. Want kies je ervoor om een rit te maken met een rondvaartboot? Dan krijg je de stad op een snelle en erg originele wijze te zien. Je vaart langs tal van toeristische highlights, maar je spot ook alvast bruisende restaurants en hier en daar een coffeeshop Amsterdam.

Liever de toeristische gebieden overslaan? Ontdek de altijd gezellige Jordaan en de Pijp

Het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum zijn slechts een paar voorbeelden van highlights waar de stad bekend om staat. En een wandeling over de Dam maakt het plaatje helemaal compleet. Sla je deze hordes toeristen toch liever over? Dan is het de hoogste tijd om andere delen van de stad te verkennen. Wijken zoals de Jordaan en de Pijp lenen zich daar erg goed voor. Je koopt de leukste snuisterijen in de kleine en idyllische winkeltjes en op iedere hoek van de straat is wel een gezellige bar of een hip restaurant gevestigd. Hier ga je je vast en zeker de hele dag kunnen vermaken.

Leef als de locals en koop kaartjes voor een geweldige theatervoorstelling of een ballet

En kom je een keer terug naar de stad? Dan is het een goed idee om er meteen een hotelovernachting aan te plakken. Want Amsterdam in de avond is minstens zo bijzonder. Regel bijvoorbeeld een keer een kaartje voor een theatervoorstelling of een ballet in de stad en beleef de stad op een culturele manier.

Laatste artikelen in: Handig & tips