De beste manier om thuis te werken

Sinds de coronaperiode is thuiswerken heel normaal geworden. Er zijn echter werkgevers die niet heel enthousiast zijn over deze mogelijkheid en hebben dan ook het liefst dat de werknemers op kantoor werken. Natuurlijk zitten er wat nadelen aan, maar toch biedt thuiswerken ontzettend veel voordelen. Hieronder lees je meer over de beste manier om thuis te werken.

Een goede thuiswerkplek

Als je thuis gaat werken is het belangrijk dat je een goede thuiswerkplek creëert. Mocht je een aparte ruimte hebben, dan is dat het meest ideaal. Zo heb je een eigen plekje en op deze manier kan je je afzonderen en word je minder snel afgeleid. Een ergonomisch bureau, bureaustoel en de juiste verlichting zijn hierbij essentieel. Voordat je thuis gaat werken, is het verstandig om je internetverbinding te controleren. Als je verbinding namelijk niet voldoende werkt, leidt dit tot irritaties bij jezelf en de collega’s waarmee je contact hebt. Als deze punten in orde zijn, is het tijd om de ruimte sfeervol aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan accessoires zoals planten, kaarsen, schilderijen of een aantal leuke foto’s. Als je een fijne thuiswerplek hebt, ga je dagelijks met plezier aan de slag met je werkzaamheden.

Een reguliere werkdag

Als je thuiswerkt is het verleidelijk om tien minuten van tevoren op te staan en met een bakje koffie op te starten en in je badjas of loungewear te gaan zitten. Het is waarschijnlijk comfortabel, maar wij adviseren om de dag niet op deze manier te beginnen. Houd in je achterhoofd dat het een normale werkdag is dus sta op tijd op, kleed je aan, maak een ontbijtje en begin met je werkzaamheden. Je werkt op een andere locatie, maar maak er een gewone werkdag van. Wandel je altijd een stukje in de pauze? Zorg dat je dit blijft doen en loop een blokje om. Probeer om niet over te werken, maar na werktijd ook de computer of laptop af te sluiten. Morgen weer een nieuwe dag.

Contact met je collega’s

Als je voor een langere tijd thuiswerkt, is het logisch dat je je collega’s gaat missen. Je mist waarschijnlijk het dagelijkse koffiemomentje op een vast tijdstip waarbij je even met je collega’s kan bijpraten. Goed contact met fijne collega’s zorgt voor meer motivatie op de werkvloer. Als je thuis werkt en wat zaken wilt bespreken met je collega’s dan adviseren we om ze op te bellen in plaats van te mailen. Op deze manier heb je direct even een sociaal momentje te pakken om bij te praten. Als werkgever kan je de thuiswerkers een hart onder de riem steken door ze te verblijden met wat leuke geschenken. Tegenwoordig kan niemand meer zonder zijn smartphone, waardoor powerbanks bedrukken met het logo van het bedrijf een welkom cadeau is voor veel medewerkers. Een ander toepasselijk cadeau voor thuiswerkers zijn bedrukte sleutelhangers. Er zijn namelijk sleutelhangers in de vorm van een huis verkrijgbaar of denk out of the box en kies voor een flesopener sleutelhanger zodat medewerkers het weekend kunnen inluiden.

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke