Deze keukenspullen mogen niet ontbreken in je kast

Dit is een betaalde samenwerking met HEMA.

Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde chef, er zijn bepaalde keukenspullen die absoluut niet mogen ontbreken in je keuken. Deze items maken koken niet alleen eenvoudiger, maar zorgen er ook voor dat je altijd goed voorbereid bent, ongeacht wat je op het menu hebt staan. Dit zijn de onmisbare keukenspullen die in elke kast thuishoren.

Goede messen

Een set scherpe, kwalitatieve messen is essentieel voor elke keuken. Met de juiste messen kun je veilig en efficiënt snijden, hakken en fileren. Zorg ervoor dat je minimaal een koksmes, een broodmes en een schilmesje hebt. Investeer ook in een aanzetstaal om je messen scherp te houden. Een koksmes is ideaal voor het snijden van vlees, groenten en kruiden. Maar een schilmesje is juist weer heel praktisch voor kleine schil- of snijklusjes.

Bakspullen

Of je nu een liefhebber bent van bakken of af en toe een taart of cake maakt, het hebben van de juiste bakspullen is cruciaal. Denk aan mengkommen, een deegroller en bakvormen. De HEMA bakspullen zijn hiervoor ideaal. Bij HEMA vind je alles wat je nodig hebt om de perfecte taart of cake te bakken.

Spatels en lepels

Kookgerei zoals spatels, lepels en tangen zijn onmisbaar in de keuken. Ze helpen je om ingrediënten om te roeren, te draaien en op te scheppen zonder kookgerei te beschadigen. Kies voor hittebestendige materialen zoals siliconen of hout om je pannen in goede staat te houden.

Ovenschalen

Een goede ovenschaal is een must-have voor elke keuken. Ovenschalen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het bakken van lasagne, ovenschotels, en andere gerechten die in de oven bereid worden. Een kwalitatieve ovenschaal zorgt voor gelijkmatige garing en kan ook stijlvol genoeg zijn om direct op tafel te zetten. Let bij aanschaf van de ovenschaal op het gebruikte materiaal. Keramische ovenschalen zijn ideaal voor een gelijkmatige warmteverdeling, terwijl metalen exemplaren ideaal zijn voor snelle en efficiënte garing.

Maatbekers en maatlepels

Precies meten is essentieel bij het koken en bakken. Maatbekers en maatlepels zorgen ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheden gebruikt, wat cruciaal is voor het slagen van je recepten. Zorg ervoor dat je een set hebt die zowel vloeistoffen als droge ingrediënten kan meten. Een keukenweegschaal is een handige aanvulling op je collectie meetinstrumenten.

De juiste pannen

Een goede set pannen is onmisbaar in elke keuken. Zorg ervoor dat je pannen hebt die geschikt zijn voor verschillende kookmethoden, zoals een koekenpan, een sauspan en een braadpan. Kies voor pannen met een antiaanbaklaag voor gemakkelijk koken en schoonmaken. Let bij aanschaf ook op het materiaal van je kookplaat. Voor een inductiekookplaat heb je andere pannen nodig dan voor koken op gas.

Snijplanken

Snijplanken zijn onmisbaar voor het veilig en hygiënisch bereiden van voedsel. Zorg ervoor dat je verschillende snijplanken hebt voor vlees, vis en groenten om kruisbesmetting te voorkomen. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout of bamboe. Houten snijplanken zijn zeer geschikt voor het snijden van groenten of brood. En kunststof snijplanken zijn de beste optie voor vis en vlees, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn. Of je nu een eenvoudige maaltijd gaat bereiden, of aan de slag gaat met een culinaire uitdaging: als je bovenstaande producten in de kast hebt staan, weet je in ieder geval zeker dat je alle belangrijke spullen bij de hand hebt!

Laatste artikelen in: Blog