Dit zijn de must-haves om jouw tuin optimaal te onderhouden.

red flowers on green grass field during daytime

Voor veel mensen is het hebben van een grote tuin iets waar ze erg naar streven. De vrijheid en ruimte maken dat veel mensen een grote tuin verkiezen boven een woning in de stad. Vaak worden de voordelen van het hebben van een grote tuin erg uitgelicht, maar er komt meer bij kijken dan alleen de voordelen. Een tuin vereist veel tijd om te onderhouden, helemaal in de herfst. Om het onderhouden van je tuin makkelijker te maken, lichten we in dit artikel drie must-haves uit die het onderhouden van jouw tuin een stuk makkelijker maken.

Hou je tuin bladvrij met een elektrische bladblazer

Wanneer je grote bomen in je tuin hebt, weet je als geen ander hoeveel tijd er kan zitten in het opruimen van de bladeren wanneer het herfstseizoen is aangebroken. Met een elektrische bladblazer maak jij het opruimen van deze bladeren erg gemakkelijk. Daarnaast is een bladblazer ook goed in te zetten voor ander tuinafval en voor het schoonmaken van jouw gazon of oprit. 

Trim jouw hagen en struiken met een heggenschaar

Ondanks dat het uitgroeien van struiken of planten aanzienlijk minder impact heeft op het aanzien dan het wegblazen en opruimen van bladeren, lichten we toch graag het belang uit van een goed bijgehouden struik. Het regelmatig snoeien van struiken en hagen bevordert de gezonde groei, mits de takken schuin afgesneden worden. Daarnaast kun je met snoeien de vorm van de struik richting geven. Het is echter belangrijk om te weten welke heggenschaar goed bij jouw struiken en planten passen en om een juiste afweging te maken tussen alle verschillende soorten heggenscharen.

Zorg voor een strak en gezond grasveld met een grasmaaier

Het belang van een goed gemaaid gazon wordt vaak onderschat. Naast dat gemaaid gras een strakke uitstraling geeft, is het ook gezond voor het gras. De zonnestralen kunnen na het maaien gemakkelijker de onderste grassprieten bereiken waardoor deze meer kans hebben om te groeien. Door de mogelijkheid voor kleine grassprieten om zonlicht op te vangen, zal het gras dikker lijken en steviger worden. Vooral in de zomermaanden wordt het aangeraden om wekelijks te maaien. Door het intensieve gebruik van de grasmaaier raden wij aan om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van een grasmaaier.

Kortom, naast de vele voordelen die een tuin met zich meebrengt komt er ook erg veel onderhoud bij kijken. Gelukkig is er erg veel apparatuur wat dit onderhoud een stuk makkelijker maakt. Zo raden wij aan om gebruik te maken van een elektrische bladblazer, een heggenschaar en een grasmaaier om op die manier jouw tuin een strakke look te geven en tegelijkertijd schoon te houden.

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke