Een inbouw combimagnetron: lekker makkelijk!

In steeds meer keukens zie je tegenwoordig een complete set inbouwapparatuur. Het liefste met een oven én een magnetron. Maar niet elke keuken heeft genoeg ruimte om die twee apparaten allebei een plekje te geven. Gelukkig is daar de inbouw combimagnetrons voor uitgevonden: dan heb je gewoon twee apparaten in één. Lekker praktisch dus bij het inbouwen en een fijne ruimtewinner bij het dagelijkse koken. Omdat er inmiddels ontzettend veel keus is, zul je altijd een merk en model vinden dat precies bij jouw smaak en wensen past.

Zóóveel combi inbouwmagnetrons…

Veel mensen hebben een magnetron om te ontdooien en etenswaren op te warmen. Dan heb je aan een gewone magnetron wel genoeg. Zelfs grillen zal dan nog wel lukken. Maar heb je ook een goede ovenfunctie nodig, bijvoorbeeld voor bakken en braden, dan schiet je magnetron tekort. Een uitkomst is dan de combimagnetron, waarmee je vrijwel alle kookkanten op kunt. Ze zijn er in alle soorten en afmetingen, met diverse designs en inbouwmaten. En natuurlijk met heel veel verschillende mogelijkheden. Alle grote merken bieden wel een mooie collectie, zodat je makkelijk zult slagen. Er is wel één ding waar je rekening mee moet houden voordat je een combimagnetron overweegt: je kunt de oven- en magnetronfuncties niet tegelijk gebruiken. Als je dat vervelend vindt, moet je misschien toch een aparte oven overwegen. 

Waar moet je op letten?

Het eerste waar je op selecteert is de inbouwmaat. Een inbouw combimagnetron moet in een bepaalde ruimte passen. Dat heet de inbouwnis en die heeft een breedte, een hoogte en een diepte. Zorg om te beginnen dat je die nauwkeurig opmeet. In principe hebben de meeste inbouwapparaten drie standaard inbouwhoogten: 38 cm, 45 cm of 60 cm. Kies de maat die bij jouw situatie past en kijk welke apparaten daaraan voldoen. Daarna kun je verder filteren op allerlei functies, zoals:

  • Heteluchtfunctie. Doordat een ventilator de hete lucht over de ruimte verspreidt kun je alles gelijkmatiger verwarmen en meerdere dingen tegelijk bakken.
  • Grillfunctie. Perfect om lekker te gratineren en een ovenschotel een krokant laagje te geven. 
  • Pyrolyse zelfreinigingsfunctie. De combimagnetron maakt zichzelf mooi schoon, zodat jij dat nooit meer hoeft te doen!

Deze functies zul je in de praktijk best vaak gebruiken als je een inbouw combimagnetron hebt. Wil je meer functies? Die vind je bij sommige inbouw combimagnetrons, maar houd er rekening mee dat je daar ook voor betaalt. Wees dus kritisch en selectief als je je wensenlijstje opstelt…

Laatste artikelen in: Huis & Tuin