Het vermogen van Harry Mens

Een bekend gezicht van televisie: we hebben het over Harry Mens. Wie hij is, welke televisie hij maakt en, niet te min, wat zijn vermogen is, zal je lezen in dit artikel.

Terug in de tijd

Hermanus Clemens Maria Mens, roepnaam Harry, werd net na de oorlog geboren. Op 29 januari 1947 zag hij voor het eerst het daglicht in het Zuid-Hollandse Lisse. Gezien zijn derde voornaam niet heel verrassend: Mens groeide op in een rooms-katholiek gezin.

Omdat al op jonge leeftijd de vader des gezin overleed, werd Mens de taak als ‘vader des huises’ toegeschreven. Dat heeft ongetwijfeld veel invloed gehad op de manier waarop hij in het leven staat.

In de jongere jaren van Mens, richtte hij zich nog veel op de politiek. Zo was hij lid van de gemeenteraad van de Katholieke Volkspartij. Lang bleef hij niet bij die partij, omdat hij zichzelf te rechts vond. Logischerwijs stapte hij over naar een overwegend rechtse partij, de VVD.

Naast zijn politieke carrière richtte hij zich op de makelaardij. In 1973 richtte hij het bedrijf Mens Makelaars op. Het bedrijf bestaat nog steeds en is met name bezig in de branche van commercieel onroerend goed.

Privé

Mens raakte in het nieuws door zijn privé. Wat is daar dan zo interessant aan, horen we je denken. Nou, Mens bleek naast zijn eerste wettige echtgenote, nóg een vrouw te hebben. Dit speelde zich af in 2001. Met beide vrouwen heeft hij overigens twee dochters. En daar hield het aantal dochters niet op, een aantal jaren later kwam naar buiten dat hij met een Bulgaarse dame een vijfde dochter had. Met die laatste heeft hij overigens een jaar later de relatie verbroken.

Het laatste dat bekend is van zijn ‘vrouwenavonturen’, is een prille liefde die vorig jaar in het nieuws kwam. Maar wie het is en hoe lang ze al samen zijn, houdt Mens nog eventjes voor zichzelf. Of zijn kinderwens al ‘voorbij’ is, is eveneens onbekend.

Carrière

Maar goed, de meeste bekendheid heeft Mens verkregen door zijn programma Business Class. Iedere zondagochtend heeft hij 1,5 uur aan zendtijd op RTL7. In zijn programma praat hij over het ondernemerschap met bekende mensen, maar ook relatief onbekende personen. Eveneens praat hij over het politieke en zakelijke aspect van het leven.

Zijn dochter, Suze Mens, is de rechterhand van Mens tijdens het programma. Zij richt op reportages in zowel binnen- als buitenland. Al sinds 1988 bestaat het programma. Dat betekent dat er dit jaar een jubileum van 35 jaar televisie op het programma staat.

Vermogen

Dat Mens genoeg verdiend, bleek onder andere uit een artikel van Vandaag Inside, dat vorig jaar online kwam. Gasten die op bezoek komen betalen €15.000 voor slechts zeven (!) minuten zendtijd.

Harry Mens, ondernemer en televisiepresentator:

‘Als je relaxed oud wilt worden, dan moet je lekker bezig blijven’

Naast de makelaardij, is Mens nog in bezit van meerdere bv’s. Hier zit naar verluid flink veel vermogen in. Ook is ergens een pensioenvoorziening van ruim 3 miljoen ondergebracht.

Het geschat vermogen van Mens ligt op 5 miljoen euro. Dit is zeker iets dat een leven van luxe kan bieden. Je moet goed bedenken hoe je dit soort vermogen investeert en waarin.

Omstreden acties

Maar een ‘lieverdje’ is Mens niet altijd geweest, althans hij is een aantal keer op meer negatieve toon in het nieuws gekomen.

Eén van de meest omstreden acties van Harry Mens vond plaats in 2017, toen hij op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD) stond. Het zorgde voor veel kritiek vanwege de uitspraken van FvD-leider Thierry Baudet, die beschuldigd werd van racisme en het verspreiden van complottheorieën. Harry Mens steunde Baudet en FvD echter openlijk, wat hem veel kritiek opleverde vanuit de media en het publiek.

Een andere omstreden actie van Mens speelde af 2019, toen hij in zijn televisieprogramma Business Class een reclame maakte voor een omstreden beleggingsfonds. Het fonds, genaamd Quality Investments, beloofde hoge rendementen aan investeerders, maar bleek uiteindelijk een piramidespel te zijn. Veel investeerders verloren hun geld en Harry Mens werd beschuldigd van het promoten van een oplichtingspraktijk.

Conclusie

We kunnen in ieder geval stellen dat Mens in zijn lopende carrière veel geld heeft verdiend en nog steeds verdient. Dat hij al lang de pensioenleeftijd heeft gepasseerd, lijkt hem in ieder geval niet tegen te houden om te werken. Met een geschat vermogen van 5 miljoen euro.

Harry Mens is een opmerkelijk persoon met een, mogen we wel zeggen, indrukwekkend vermogen. Hij heeft laten zien dat hij een zakelijk instinct heeft en in staat is om slimme investeringsbeslissingen te nemen die hem in staat hebben gesteld om zijn vermogen te vergroten.

Naast zijn zakelijke successen heeft Harry Mens ook bijgedragen aan de kennis van het Nederlandse ondernemen, door zijn werk als televisiepresentator en zijn, naar zeggen, grote betrokkenheid bij verschillende goede doelen. Zijn vermogen heeft hem in staat gesteld om deze bijdragen te leveren en de mensen en organisaties te ondersteunen die hij belangrijk vindt.

Kortom, Harry Mens is een bijzonder persoon met een aanzienlijk vermogen dat hij op verantwoorde wijze heeft verworven. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om succesvol te zijn in zowel de zakenwereld als de media-industrie en heeft zijn vermogen gebruikt om positieve verandering te stimuleren.

Laatste artikelen in: Geld