Het vermogen van Jerdy Schouten: een succesverhaal

pair of blue-and-black New Balance cleats in the air under teal sky with white clouds

Nee, hij heet écht geen Jordy. Het is Jerdy. Jerdy Schouten, om precies te zijn. Deze tamelijk jongeman is een talentvolle Nederlandse middenvelder die momenteel speelt voor PSV Eindhoven én voor het Nederlands Elftal.

In deze blog zullen we je vertellen wat voor succesverhaal hij in zijn voetballeven heeft gehad. Daarbij hoort natuurlijk ook het vermogen wat hij inmiddels met die carrière heeft opgebouwd, dus ook daar zullen we (proberen) een boekje van open doen. Mocht je benieuwd zijn, dan nodigen we je uit om lekker verder te lezen. We zijn toch allemaal wel nieuwsgierig naar de verdiensten van een profvoetballer?

Begin van zijn carrière

Het begon allemaal bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar Schouten opviel door zijn goede manier van spelen. Ondanks een ernstige blessure die hij had, maakte hij een indrukwekkende comeback en viel, door zijn technische vaardigheden en spelinzicht, ook op bij de professionele teams van de topclubs in Nederland.

Hij maakt na zijn herstel, op 20-jarige leeftijd, dan ook in 2017 de overstap naar Telstar. Dit leidde opzichzelfstaand weer tot een transfer naar Excelsior Rotterdam in 2018. In principe ging het toen helemaal niet slecht. Sterker nog, hij deed het juist zo goed, dat hij ook in andere landen dan Nederland opviel. Uiteindelijk zou hij voor een transferbedrag van zo’n twee miljoen euro vertrekken naar FC Bologna. Heel lang hield hij het hier echter niet uit, want heel veel later ging hij, voor een nog veel hoger transferbedrag, terug naar Nederlandse bodem. Sinds 2023 is het dan ook tijd om voor PSV te spelen, waar hij vandaag de dag (medio 2024) nog voor uitkomt.

Een mooi salaris

En dat hij weer terug naar PSV is gekomen, kwam hem eigenlijk wel goed uit, zo kan je het stellen. De afkoopsom lag op zo’n 15 miljoen euro, de marktwaarde van Schouten steeg naar 12 miljoen euro. Hij zou naar verluidt zeker wel heel wat tonnen per jaar verdienen, wat ertoe leidde dat hij een mooi miljoenenstulpje in het prachtige Brabant uit eigen zak kon aanschaffen. Inmiddels is zijn marktwaarde trouwens boven de twintig miljoen gestegen, dus dat pakt natuurlijk helemaal mooi uit voor het talent op het middenveld.

Overigens schrijven we dit medio 2024, maar er zijn berichten in het nieuws geweest dat dit weleens de laatste zomer (voor nu) bij PSV Eindhoven kan betekenen. Ach, we zullen het vanzelf allemaal zien. Het zal zijn vermogen waarschijnlijk alleen maar ten goede doen, al is daarvan niet helemaal bekend wat de hoogte ervan is.

Conclusie

En zo kunnen we alweer concluderen dat het nooit helemaal duidelijk is, wat het vermogen van iemand nou precies is. Dat komt niet zo zeer omdat het helemaal niet van voetballers bekend is, maar meer omdat je niet weet wat er in het contract van zo’n jongen staat. Medelijden hoef je in elk geval niet te hebben, tenminste, dat vinden wij. Zolang het een veelvoud is van het modale inkomen in Nederland, heb je het namelijk echt niet slecht. Ennûh, ze kiezen er allemaal zelf voor, om zo veel te voetballen en te verhuizen naar andere landen. No one says they have to.

Laatste artikelen in: Blog