Hoe kies je de perfecte schoen bij een outfit?

Nike shoe lot

Wist je dat de juiste schoen een grote impact heeft op je outfit? Trek maar eens je mooiste outfit aan en pak schoenen die daar echt niet bij passen. Dit verpest de hele outfit. Kies daarom bij elke gelegenheid het perfecte paar schoenen. Wat is dan de perfecte schoen voor mijn outfit? Lees snel verder. Wij helpen je daarbij en maken die keuze een stuk makkelijker! 

Ken je stijl

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte schoen, moet je weten wat jouw eigen stijl is. Ben je meer klassiek? Of ga je juist wat meer ingetogen? Misschien is opvallend en trendy helemaal jouw ding. Bepaal dit dus goed voor jezelf. Zo wordt het kiezen van de perfecte schoen, van Assem bijvoorbeeld, een stuk makkelijker. Wellicht is het tijd om jouw stijl helemaal aan te passen. Tijd voor een nieuwe schoenencollectie!

Match de gelegenheid

Wat je persoonlijke stijl ook is, pas je schoen altijd aan de gelegenheid aan. Formele evenementen vragen vaak om een nette schoen. Met een klassieke pump of een nette herenschoen zit je dan vaak wel goed. Bij een informele gelegenheid zijn sneakers de juiste optie. Afhankelijk van het seizoen kun je dan ook gaan voor sandalen of hippe slippers. Let op de dresscode en je zit altijd goed.

Kleuren en patronen

Schoenen zijn er in allerlei soorten en kleuren. Ben jij van kleur? Of houd je het graag rustig? Neutrale kleuren, zoals zwart, wit, bruin en grijs, zijn vaak het beste te combineren. Deze staan goed bij de meeste outfits. Wil je graag experimenteren? Dan is een kleurrijke schoen een perfect uitgangspunt. Met een opvallende schoen maak je een statement. Wees dus niet bang om creatief te zijn.

Pasvorm en comfort

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Het is een bekend gezegde. Gelukkig hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er is namelijk niets vervelender dan een pijnlijke schoen. Comfortabele schoenen hoeven niet ten koste te gaan van de stijl. Investeer daarom in kwalitatieve schoenen van een fijne stof. Zorg ervoor dat ze perfect passen. Neem daar ook zeker de tijd voor. Zo voel je je goed en zo zie je er ook uit!

Het kiezen van de juiste schoen is dus helemaal niet zo moeilijk. Ken je stijl en houd rekening met de gelegenheid. Experimenteer, maar zorg wel voor comfort. Zo maak je elke outfit af met het perfecte paar schoenen! 

Laatste artikelen in: Blog