Hoe kies je een cadeau voor een man die alles al heeft?

person holding gold iPhone Xs while driving black Audi vehicle

Your wish is our command. Dit keer betreft dat het feit dat we je graag vertellen wat je aan een man kan geven die alles al heeft. Zo’n man iets ziet, bedenkt dat hij het wil hebben en vervolgens gewoon koopt. Oók een week voor zijn verjaardag waarbij het misschien handiger was dat hij aangaf dat hij dat wel wilde hebben, in plaats van het zelf te kopen. Nou ja, begin maar gauw met lezen, dan zie je dat het écht wel mogelijk is om nog iets te vinden. Iets te vinden waar hij ook nog eens blij van wordt…

Verschillende cadeau-ideeën

Eigenlijk zou het gewoon handig zijn als er een giftguide bestond met cadeau-ideeën voor iedere gelegenheid. En uhm, tja, die bestaan wel, maar gezien we nu zo’n specifiek onderwerp bespreken, hebben we bedacht om het op onze website maar even zo te houden. Dus, bij deze, een aantal verschillende cadeau-ideeën voor een man die alles al heeft. Dit doen we op basis van een aantal tips, dus lees:

#1 Interesses en passies

Het is een leugen en een generalisatie als we zeggen dat alle mannen van voetbal houden. Sterker nog, we weten wel bijna zeker dat er honderd duizenden mannen zijn die nog niet eens wekelijks of maandelijks naar het professioneel, betaald voetbal kijken. Daarentegen zal een man wel iets leuk vinden en om erachter te komen wat dat is, is het essentieel om zijn interesses en passies te ontdekken. Dit kan variëren van hobby’s zoals sporten, koken, tuinieren tot meer specifieke interesses zoals technologie of kunst. We geven je hier enkele voorbeelden van cadeau-ideeën voor specifieke hobby’s:

  • Een luxe golfset, gepersonaliseerde golfballen of een sessie met een golfcoach voor de man die van golven houdt.
  • Een kookworkshop met een bekende chef-kok, een hoogwaardig keukenmes of een abonnement op een gourmet food box voor een man die zich gedraagt als culinair expert.

#2 Ervaring

Kijk, als je een man een set koksmessen cadeau doet, terwijl hij deze al heeft, slaat dat natuurlijk nergens op. Maar, als je een man voor de tweede keer meeneemt bungeejumpen omdat hij dat zo gaaf vond, dan is dat een stuk beter. Met andere woorden, een ervaring is soms een van de makkelijkste opties om aan een man die alles al heeft, cadeau te doen. Samen tijd doorbrengen zal meer betekenen dan welk cadeau dan ook. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • een weekendje weg,
  • een concert van zijn favoriete band of
  • een avontuurlijke outdoor-ervaring.

Je komt er vast wel uit. Het is immers jij die de man beter kent dan wij, nietwaar?

#3 Personaliseren

Een man die alles al heeft zal waarschijnlijk zeggen dat hij niet eens behoefte heeft aan een cadeau. Om hem toch wat te gunnen geven, zonder dat het useless is, kan je ervoor kiezen een persoonlijk cadeautje te geven. Je zou hierbij kunnen denken aan:

  • Een handgeschreven kaart
  • Een mooi tekening/ schilderij van de kinderen
  • Het laten graveren van een mooi sieraad/ horloge dat hij al heeft

Mocht je ervoor kiezen iets dat hij al heeft een upgrade te geven, dan vergt dat wel enige voorbereiding. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar het horloge van zijn pols afhalen die hij ook nog eens altijd op dezelfde plek af en om doet. Het is in zo’n geval handiger dat je even een smoesje bedenkt. ‘Het horloge heeft zijn jaarlijkse oppoetsbeurt bij de juwelier nodig’ of ‘zal ik eens de batterij van het horloge laten controleren om te voorkomen dat hij zo stilstaat?’ zijn dan goede opties.

#4 Praktisch above all

Al jaren zeurt manlief om een nieuwe laptop, maar hij stelt het aankopen uit, omdat er altijd een beter alternatief zal zijn, op het moment dat hij dat ding aanschaft. Alles leuk en aardig, maar inmiddels roept hij het al jaren en is het wel een keer klaar met degene die hij heeft. Jij besluit het apparaat voor hem te kopen. Super leuk, maar dit soort ideeën vergt wel van jou dat je heel specifiek luistert naar zijn wensen. Om welk model gaat het? In welke uitvoering? Wat is een mooie kleur? Hetzelfde geldt natuurlijk als je de de hoogwaardige multitool aanschaft of besluit een geavanceerde koffiezetapparaat aan te schaffen.

#5 Wees creatief en uniek

Om indruk te maken, denk buiten de gebaande paden en overweeg unieke cadeau-ideeën die zijn persoonlijkheid weerspiegelen. Originele geschenken zullen namelijk een blijvende indruk achterlaten en laten zien dat je echt om hem geeft. We zouden zeggen, kijk eens naar de volgende ideeën:

  • Een sterrenkaart van een speciale datum: Een artistieke weergave van de sterrenhemel op een belangrijke dag in jullie relatie.
  • Een abonnement op zijn favoriete tijdschrift: Altijd actueel en gepersonaliseerd op basis van zijn interesses.

Wederom geen dank voor het genereren van dit soort prachtige ideeën!

Conclusie

Het kiezen van een cadeau voor een man die alles al heeft, vereist aandacht voor detail, personalisatie en creativiteit. Door zijn interesses te begrijpen kun je een geschenk vinden dat niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook een blijvende herinnering zal worden. We zouden zeggen, interesseer je eens goed in die man bij jou in de buurt en weet voor de komende jaren exact welk cadeau je wil aanschaffen!

Laatste artikelen in: Handig & tips