Vier schoonmaaktips voor luie mensen

pair of white sneakers beside vacuum cleaner

Schoonmaken: niemand houdt er echt van. Als je liever lui dan moe bent, kan je het nog weleens flink lang voor je uitschuiven. Niet doen,  want stofzuigen hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn als je denkt. Pak je dweil en stofzuiger maar alvast bij de hand. Dit zijn vier schoonmaaktips voor luie mensen.

Handige schoonmaakspullen

Maak het jezelf gemakkelijk met goede schoonmaakspullen. Zorg dat je een stofzuiger hebt met een sterke zuigkracht. Een stofzuiger vergelijken voor je hem koopt is dus een goed idee. Haal fijne microvezel-doekjes in huis en zorg ook dat je een dweil op een stok hebt met een handige dweilemmer waar je je dweil in uit kunt wringen. Met je knieën op de grond gaan zitten dweilen is niet effectief en duurt ontzettend lang.

Niet alles hoeft elke week

Je hoeft niet elke week in alle hoeken en gaatjes schoon te maken. Ga twee keer per week grof met een stofzuiger door de ruimte en maak er eens per maand of eens per twee weken tijd voor om ook echt alle hoekjes, plinten en kiertjes mee te pakken. Als je niet heel smerig leeft kun je prima eens in de twee weken dweilen. Ook het afstoffen van alle plankjes hoef je maar eens in de maand te doen. Het schoonmaken van je sanitair moet wel echt elke week gebeuren om kalk en schimmel te voorkomen.

Doe het in tussenfases

Vind je het echt heel moeilijk om gemotiveerd schoon te maken, doe het dan niet te lang achter elkaar. In plaats van eens per week een aantal uren schoon te maken, kun je het ook een aantal keer per week een halfuurtje doen. Je kunt schoonmaken bijvoorbeeld implementeren in je ochtendroutine; een half uurtje schoonmaken voordat je naar je werk gaat.

Leuker kunnen we het niet/wel maken

Schoonmaken is en blijft een rotklus, maar het moet gebeuren wil je dat je huis niet verandert in een zwijnenstal. Probeer dus ook om het schoonmaken voor jezelf zo draaglijk mogelijk te maken. Maak een leuke playlist waarop je heerlijk mee kunt zingen terwijl jij je wekelijkse taakjes doet. Het kan ook fijn zijn om samen met iemand schoon te maken. Na het schoonmaken mag je jezelf even lekker belonen met bijvoorbeeld een lekkere lunch of een filmpje op de bank. Ja, schoonmaken is vervelend, maar met een lekker muziekje of een gezellige kletspartner kan het zo gebeurd zijn.

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke