Vijf keer een warme sfeer in de woonkamer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. We brengen er tijd door met vrienden en familie en we komen er bij van een lange dag. Een warme sfeer in de woonkamer is daarom een absolute must. Iets simpels als een vloerkleed rond kan al veel verschil maken. Deze vijf tips helpen jou om een warme sfeer in de woonkamer te creëren

Een fijn vloerkleed

Een mooi rond vloerkleed 300 cm oogt zacht en uitnodigend en vult een stuk lege ruimte, waardoor je woonkamer direct een stuk knusser aanvoelt. Een hoogpolig vloerkleed van wol is ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten en heeft een isolerende werking, waardoor het direct ook minder snel koud wordt in de woonkamer. Een hoogpolig vloerkleed heeft vrij hoog opstaande stofdeeltjes. Een dergelijk kleed is niet geschikt om meubels op te plaatsen, maar je voeten blijven wel echt heerlijk warm!

Zachte stoffen

Werk voor een warme sfeer in de woonkamer veel met zachte stoffen. Dit betekent stoffen van hoge kwaliteit als zijde of velours voor kleden, bankbekleding en de gordijnen. Niet heel goedkoop, maar wel een ontzettend mooie investering die het woongenot kan verhogen en waar je nog jaren plezier van zult hebben. Deze stoffen voelen heerlijk aan en geven de woonkamer ontzettend veel sfeer

Warme kleuren

Warme kleuren zorgen natuurlijk voor een warme sfeer. Ga voor verzadigde kleuren (geen primaire kleuren dus) in warme tinten. Denk hierbij aan okergeel of bordeauxrood. Als je dit een beetje te heftig vindt voor je woonkamer en kleur niet jouw stijl is, is beige ook een goede optie voor een warme sfeer in de woonkamer. Gebruik dergelijke kleuren in bekleding van meubels, in vloerkleden en op de muren. Houten meubels geven ook een lekker warme sfeer.

Ronde vormen

Ronde vormen ogen zacht en uitnodigend. Verwerk ze in je interieur met bijvoorbeeld een mooie ronde poef, ronde spiegeltjes aan de muur of wat mooie ronde bijzettafeltjes. Ook bij de grote tafel kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld voor een tafel te gaan met afgeronde hoeken.

Spelen met verlichting

Licht speelt een belangrijke rol in het creëren van sfeer. Ga voor lampen met een lampenkap die een wat meer gelige gloed uitstralen in plaats van wit. Zo wordt het licht een stuk sfeervoller. Een zoutlamp is ook een uitstekende keuze voor sfeervol licht. Maak het op bijzondere avonden extra gezellig met wat mooie kaarsen.

Laatste artikelen in: Blog