Welke stijlen kun je jouw exclusieve badkamer geven?

white bathtub near white ceramic bathtub

Wil je jouw nieuwe badkamer volledig naar eigen smaak inrichten? Dan wil je waarschijnlijk graag een exclusieve badkamer creëren. Deze ruimtes kenmerken zich door het gebruik van luxe kleuren en unieke kleuren en elementen. Maar deze ruimtes hebben niet echt een bepaalde stijl. Vaak wordt een exclusieve badkamer namelijk met verschillende badkamerstijlen gecombineerd. Ben je benieuwd welke stijlen dit zijn? Je leest het hieronder!

Betonlook badkamer

De betonlook badkamer is misschien niet de eerste stijl die in je opkomt als je aan een exclusieve badkamer denkt. Toch kan deze stijl heel geschikt zijn om een exclusieve ruimte mee te creëren. Kies voor een opvallende betonlook tegel, deze mag dus best wel wat ‘druk’ zijn en combineer dit met houtlook tegels en robuuste natuurstenen waskommen. Door de badkamer een wat stoerdere en robuustere sfeer te geven, creëer je een heel uniek geheel!

Luxe badkamer

Wil je graag een exclusieve badkamer die luxe uitstraalt? De luxe badkamerstijl kenmerkt zich door het gebruik van luxe materialen en wellness sanitair. Je kunt deze badkamerstijl creëren door te kiezen voor een combinatie van travertin en beige tegels, koperkleurige accenten en een massief eiken badmeubel met waskommen. Maak het geheel af met een heerlijk ligbad of een Sunshower en je hebt een luxe exclusieve badkamer!

Marmerlook badkamer

Marmerlook is een prachtig materiaal, welke in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar is. Bovendien wordt marmerlook vaak geassocieerd met luxe. De marmerlook badkamerstijl is dan ook een perfecte combinatie met de exclusieve stijl. Combineer een marmerlook tegel in een opvallende kleur, zoals groen, met een badmeubel in eenzelfde kleur als de tegels en voeg daar bijvoorbeeld mat zwarte accenten aan toe. Welke kleur accenten het beste passen, is afhankelijk van de kleur van de tegels die je kiest.

Design badkamer

Qua kenmerken lijkt een design badkamer erg op de exclusieve badkamer. Er wordt in deze ruimtes gebruik gemaakt van opvallende kleuren en luxe materialen. Daarnaast wordt er in een design badkamer ook vaak gekozen voor luxe sanitair. Je kunt deze badkamerstijl creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor marmerlook tegels en opvallende decortegels. Combineer deze met een houtlook badmeubel met reliëf en goudkleurige accenten.

Natuurlijke badkamer

Natuurlijke materialen kunnen een hele exclusieve uitstraling hebben. Je kunt dus een exclusieve badkamer samenstellen vol met natuurlijke elementen. Kies voor houtlook tegels met een reliëf en combineer dit met een massief eiken badmeubel, natuurstenen waskommen en Gun Metal of mat zwarte accenten en creëer zo jouw natuurlijke exclusieve badkamer.

Doe badkamer inspiratie op

Bij het samenstellen van een exclusieve badkamer kun je dus alle kanten op. We snappen dan ook dat je na het lezen van deze blog graag nog wat meer badkamer inspiratie op zou willen doen. Je kunt op social media vaak prachtige beelden van de mooiste badkamers en daarmee bijvoorbeeld een moodboard maken. Daarnaast kun je natuurlijk ook een badkamerwinkel bezoeken en daar eens rondkijken. In een badkamerwinkel worden vaak prachtige badkamers getoond die bovendien ook nog eens voorzien zijn van de laatste trends. Zo kun je dus perfect inspiratie opdoen voor jouw exclusieve badkamer!

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke