Zo blijf je tot op late leeftijd in je woning wonen 

smiling woman in gray cardigan

Het aantal beschikbare plekken in verzorgingshuizen is heel beperkt. Dit maakt dat van Nederlandse ouderen verwacht wordt dat zij tot op late leeftijd in hun eigen omgeving blijven wonen. Overigens is dat niet alleen een noodzaak; veel ouderen vinden dit zelf ook het fijnst. Je wilt je vertrouwde omgeving niet verlaten met het idee daar nooit meer terug te keren. Er zijn verschillende manieren om je woning zo te verbouwen, dat je hier tot op late leeftijd op comfortabele wijze kunt blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een relaxfauteuil kopen voor thuis. Hier heb je niet alleen op late leeftijd wat aan; je profiteert er direct van! In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden. 

Interieur aanpassen op de wensen van senioren 

De investering in een relaxfauteuil om voor meer comfort in huis te zorgen is een van de mogelijkheden die je hebt. Er zijn echter meer opties. In plaats van een relaxfauteuil kan ook een sta op stoel van Meubelzorg.nl interessant zijn. Deze stoel biedt een vergelijkbaar comfort als de relaxfauteuil, met het verschil dat de stoel naar voren gekanteld kan worden. Dit maakt het makkelijker en comfortabeler om uit de stoel op te staan, wanneer je minder goed ter been bent. Beide modellen kunnen van een voetensteun en bijvoorbeeld een kantelbare rugleuning worden voorzien. 

Ondersteuning van de rug, billen en armen 

Niet alleen is het prettig om geholpen te worden bij het uit de stoel omhoog komen. Ook wens je op latere leeftijd voldoende ondersteuning aan onder meer de rug, billen en armen. Dit voorkomt verschillende lichamelijke klachten. Het is vervelend om met een stijve, pijnlijke rug naar bed te gaan. De eerder genoemde voetensteun helpt stijve, verkrampte kuiten tegen te gaan. 

Maak doorgangen breder en verplaats de badkamer 

Naast aanpassingen aan het interieur, is het interessant om de doorgangen in huis breder te maken. Mocht je op termijn een rollator of bijvoorbeeld rolstoel nodig hebben, dan kun je in de woning blijven wonen. Dat geldt in het bijzonder, wanneer je de badkamer en eventueel slaapkamer naar beneden verplaatst. Het maakt je minder afhankelijk van de bovenverdieping(en) van je huis. Heb je op de benedenvloer te weinig ruimte voor de badkamer? Kies in dat geval voor een traplift in huis. Deze helpt je op veilige en comfortabele wijze omhoog te komen. Trapliften worden, net als de relaxfauteuils en sta op stoelen, op maat gemaakt. Zo sluiten deze precies aan op jouw wensen en de vorm van je trap. 

Laatste artikelen in: Blog

Het Gouden Tientje

Het Gouden Tientje, een van de meest iconische munten uit de Nederlandse geschiedenis, heeft een rijke