Maak klussen rondom het huis makkelijker met een rolsteiger!

Klusjes rondom en in huis verrichten is leuk, maar er komen natuurlijk wel enkele risico’s bij kijken. Vooral als je werkzaamheden op hoogte verricht, zoals schilderen of de dakgoot vrijmaken.

Wil je dergelijke werkjes voortaan veiliger doen? Dan is een rolsteiger, bijvoorbeeld van bij Steigercentrum, alvast een goede investering. Hier lees je alles over de belangrijkste voordelen van rolsteigers!

4 voordelen van een rolsteiger voor klusjes thuis

1. Flexibel werken met een rolsteiger

Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt een rolsteiger over zwenkwieltjes onderaan. Het gevolg? Je verplaatst deze nogal zware constructie moeiteloos, wat vooral handig is als je regelmatig van positie of locatie moet kunnen veranderen tijdens het werken.

Schilders, dakwerkers en andere professionals maken er regelmatig gebruik van om die reden, maar ook de doe-het-zelver heeft er baat bij. Zorg wel dat je een rolsteiger koopt met stevige wielen, liefst met rem. Zo heb je nog meer controle over de steiger en werk je een stuk veiliger en flexibeler.

2. Voor elke situatie een oplossing

Nog een voordeel van zo’n rolsteiger? Er bestaan heel wat verschillende oplossingen voor elke situatie. Zo kan je kiezen voor een model met een hoger platform, perfect voor hoge daken of werkzaamheden aan een bedrijfsgebouw. Daarbij vind je tegenwoordig opties met bijvoorbeeld een geïntegreerde trap, zodat je gemakkelijker op en van de steiger stapt.

Ook op het vlak van budget zijn er heel wat opties verkrijgbaar. Afhankelijk van de afmetingen van de rolsteiger zal je meer of minder betalen, maar je kunt er ook eentje huren. Dit is vooral interessant wanneer je de steiger slechts tijdelijk nodig hebt voor een kleinere klus.

3. Een groot werkoppervlak

Rolsteigers zijn erg populair bij klussers, maar niet alleen vanwege de bewegingsvrijheid en veiligheid die ze bieden. Bepaalde modellen rolsteigers beschikken immers ook over een extra groot werkplatform, waardoor je er gemakkelijk grootschalige werkzaamheden mee verricht.

Houd er wel rekening mee dat de beschikbare werkoppervlakte ook de prijs van de steiger zal beïnvloeden. Zolang je budget het toelaat, is er echter geen enkele reden waarom je niet voor een groter model kunt gaan.

4. Relatief gemakkelijk te monteren

Ben je een echte klusser, maar verlies je het liefste van al niet veel tijd aan de voorbereiding voor je werkzaamheden? Ga dan voor een rolsteiger. Dit type steiger is immers meestal gemakkelijk in elkaar te zetten, zodat je snel aan de slag kunt en geen tijd en geld verliest. Natuurlijk heb je enige technische kennis en inzicht nodig om de montage correct te doen, maar het resultaat is dan wel een betrouwbare steiger die je lang kunt laten staan.

Tegenwoordig vind je trouwens ook heel wat rolsteigers die inklapbaar zijn, zodat je ze nog gemakkelijker opzet en weer uit elkaar haalt. Vooral bij speciaalzaken, zoals Steigercentrum, ben je zeker van een uitgebreid aanbod aan rolsteigers met een ergonomisch ontwerp en eventuele uitbreidingen. Welke keuze je ook maakt, een goede steiger maakt werken leuker, aangenamer en vooral veiliger.

Laatste artikelen in: Klussen