Wat is verantwoord online gokken?

close-up photography of lucky arcade with Bar, Bar, and Star

Nu online gokken legaal is, wordt het steeds aantrekkelijker om dit vaker te gaan doen. Gokken hoort een leuk spelletje te blijven, en de meeste mensen hebben hier prima controle over. Maar toch is er het risico dat je te veel gaat spelen of zelfs verslaafd raakt. Merk je dit bij jezelf? Dan is het goed dat je hier terecht bent gekomen. We geven je graag tips hoe je verantwoord kunt spelen tijdens online gokken, ook bij het beste online casino

  1. Stel een budget vast 

Stel, voordat je begint met spelen, vast hoeveel je per speelsessie maximaal wilt verliezen. Stop met spelen wanneer je dat limiet heb bereikt. Tegenwoordig verplichten zelfs legale gokwebsites spelers om een speellimiet in te stellen, wat het bijhouden wel makkelijker maakt. 

  1. Bepaal hoe lang je wilt spelen 

Om te voorkomen dat je uiteindelijk de hele dag kwijt bent aan gokken: stel een maximale tijdslimiet in voor jezelf. Gebruik de wekker op je telefoon als een reminder wanneer de tijd om is. Een makkelijk trucje, zodat je de tijd niet “vergeet”. 

  1. Ken de regels en kansen

Hoe meer je weet over kansspellen, hoe minder risico je loopt op onnodig verliezen. Leer simpelweg voordat je gaat spelen eerst de online regels en kansen. Wanneer je snapt wat je aan het doen bent, maakt dit het spelen ook een stuk vermakelijker. 

  1. Vermijd spelen onder invloed 

Alcohol en drugs beïnvloeden onze keuzes enorm, zonder dat je het misschien door hebt. Ons beoordelingsvermogen wordt waziger en de keuze om te stoppen is lastiger. Speel daarom nooit onder invloed als je niet constant wilt verliezen, met alle gevolgen van dien. 

  1. Speel met pauzes 

Plan genoeg pauzes in tijdens het spelen. Wanneer je dan weer speelt, blijft je dit zien als een recreatieve activiteit en verliest het de spanning niet. Zeg ook geen afspraken met familie of vrienden af omdat je liever wilt gokken. Probeer de echte wereld niet te vervangen met kansspellen. 

  1. Zoek hulp als je dit nodig hebt 

Check regelmatig of het gokken voor jou een extra aanvulling blijft of uit de hand is gelopen. Als je merkt dat het een negatieve invloed op je leven heeft, is het belangrijk om hulp te zoeken. Dat is niets om je over te schamen. Een professional weet precies hoe die jou kan ondersteunen. 

Online gokken is een combinatie van zelfbeheersing en opwinding. Deze tips kun je gebruiken om het gokken onder controle te houden en onnodige risico’s te voorzien!

Laatste artikelen in: Blog