Zo helpt jouw smartphone je met klussen!

Op deze site hebben we het natuurlijk vaak over hoe je zélf het beste kunt gaan klussen, maar sommige zaken kun je bij het klussen gewoon overlaten aan de smartphone. Of de smartphone is op z’n minst een heel handig hulpmiddel. In dit blog lees je hoe jouw telefoon je kan help bij allerlei klussen, van eenvoudige doe-het-zelfprojecten tot grootschalige renovaties.

De juiste telefoon

Maar allereerst is de juiste telefoon belangrijk. Je moet wel een héél oude telefoon hebben wanneer daar niet de apps op kunnen die in dit blog worden besproken. Dus koop hiervoor geen nieuwe smartphone, hoe mooi de reclames van de grote merken er ook uitzien. Nee, kies na afloop van je huidige abonnement eens voor een Sim Only van Ben. Dat gaat je veel geld besparen, en zo heb je weer meer geld om te klussen! En dat zonder je inlevert op kwaliteit of bereikbaarheid.

Vergeet de handleiding

De tijd dat je heel grondig een handleiding moest doorlezen -en het dan alsnog nauwelijks begreep- is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is bijna overal wel een filmpje van gemaakt. Online platforms, tutorials en video’s bieden stapsgewijze instructies voor vrijwel elke klus. Of je nu een lekkende kraan repareert of een zelfgemaakte boekenplank ophangt, de kans is groot dat er een deskundig filmpje beschikbaar is die je kunt zien met slechts een paar tikken op je scherm. Maak daar gebruik van!

Meten is weten!

Vergeet de traditionele meetlinten en rekenmachines! Jouw telefoon kan fungeren als een geavanceerde meet- en rekenhulp. Er zijn talloze apps beschikbaar waarmee je afstanden, hoeken en oppervlaktes kunt meten, en zelfs complexe berekeningen kunt uitvoeren. Dit maakt het plannen en uitvoeren van klussen nauwkeuriger en efficiënter.

Geen scheve blikken

Niets is frustrerender dan een scheef opgehangen schilderij of een wiebelende tafel. Gelukkig kunnen waterpassen en niveaus nu digitaal worden nagebootst op je smartphone. Deze apps zorgen ervoor dat alles wat je ophangt of monteert perfect waterpas staat, wat resulteert in een professioneel ogend eindresultaat. En dat is wat je wilt toch?

Management, planning en urenregistratie

Verdien je je geld met klussen? Organiseer je klussen dan met speciale klus-apps, ja die zijn er echt! Hier kun je deadlines instellen, foto’s maken van je voortgang en de urenregistratie in bijhouden. Hierdoor kun je je kluswerkzaamheden effectief plannen en ervoor zorgen dat niets wordt over het hoofd gezien, en je hebt een dossier bij je klant als hij/zij vraagt of er wel echt zoveel uren aan zijn besteed.

Foto- en videodocumentatie

Dit haakt in op bovenstaande, maar zorg ervoor dat je echt elke stap goed vastlegt om gezeur achteraf te voorkomen. Ook kun je misschien zelf een filmpje maken en deze voor onervaren klussers op YouTube zetten. Een ook wel zo leuk voor op social media, een voor- en na-foto!

Kortom; jouw telefoon is meer dan een gadget waarmee je belt en appt. Het is een onmisbare tool voor elke klusser! Van digitale instructies tot meetinstrumenten en klusmanagement-apps, jouw smartphone staat klaar om jouw klushulp bij uitstek te zijn. En hiervoor geen dure smartphone nodig? Nee hoor, met sim only blijf je verbonden en kun je alle apps gebruiken! Veel klusplezier!

Laatste artikelen in: Blog